terméktérképkapcsolat
  Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
 
vissza a kezdőlapra
Ajánlat
TermékekPanBeam
Termékcsoportok
Bemutatkozik a PanBeam
 

 

PanBeam - A név

A Pan szó az ókori Görög mitológiából származik, jelentése egész vagy teljes. A Beam jelentése sugárzó. A PanBeam szóösszetétel olyan sokrétű elektronikus, és akusztikus tulajdonságokat takar, mint tisztán fókuszált érintetlen akusztikus élmény, zavaró visszhang és gerjedések nélkül.

Mint a zseblámpa fénye, az akusztikus információ ugyanúgy fókuszálva van a közönség felé. Ezen fókuszálás szinonimája a PanBeam.


Általános

Minden akusztikusan körülményes térben a PanBeam jelenti a problémamentes hangátvitelt, ami a természetesen tiszta beszéd, visszhangok nélkül, a nagy előadótermekben.

A PanBeam tulajdonságai közül talán a legfontosabb, hogy egyenletes hangerőt biztosít a nézőtér egész területén. Ez a kellemes tulajdonság azt is jelenti, hogy a hangforráshoz (jelen esetben a hangfal) közel lévő hallgatóság nem fog tapasztalni túlzottan nagy hangerőt. Továbbá az ideális hallgatási helytől távolabb lévők sem fogják tapasztalni, hogy a hangerő csökkenne, vagy halk lenne. Ez a tulajdonság a laikusok számára is azonnal szembetűnő.

Különleges tulajdonsága a PanBeam -nek, hogy képes állandó hangerőt létrehozni a térben, akár a hangfalakat az ideálistól eltérő pozícióban elhelyezve is. A területen a hangelosztást DSP kontrolálja, melyet átállítva akár utólag is módosítható a besugárzott terület, a hangfalak elhelyezésének, vagy helyzetének módosítása nélkül. A PanBeam rendszere könnyedén hangolható bármely számítógép, vagy számítógép hálózat segítségével.


Alapok

Akusztika
Az akusztika érzékelése egy szubjektív biológiai és fizikai folyamat. Az akusztika a hang sugárzása a térben közvetítő közegen át. Különböző kialakítású termeknek különböző akusztikai tulajdonságaik vannak ugyanúgy a beszédre, mint a zenére. Különösen igaz ez az átlagnál nagyobb termekben, templomokban, kastélyokban, ahol az érthetőség gyorsan elveszik a távolság növelésével.

Hang és hangterjedés
A hangforrás (például 1..n hangszóróból álló sor) létrehozza a hanghullámot, és szétterjeszti a közvetítő közegben (jelen esetben a levegő). A hangszórókat elektromos erősítőkkel gerjesztjük, így az őket körülvevő levegőmolekulák átveszik a rezgést. A hanghullámmal gerjesztet levegőmolekulák átadják a mozgási energiájukat a szomszédos levegőmolekuláknak, így tulajdonképpen a rezgés tovaterjed, és betölti a termet hanggal. A problémát az az idő jeleni, ami szükséges a tovaterjedéshez. Ez meghatározza a hang terjedési sebességét, ami függ a közvetítő közegtől. A hang terjedési sebessége levegőben megközelítőleg 340m/s.

Ez azt jeleni, hogy például egy nagy teremben, ahol a hang forrásától távol a csökkenő hangszint szükségessé teszi további hangszórók beépítését, szükség van annak az elektromos késleltetésére, hogy szinkronba kerüljön a forrásból érkező eredeti ganggal. Ellenkező esetben a két hangforrás jelének keveredése egy különösen zavaró visszhangot hoz létre.

A hangsugárzás irányítása
Többféle eljárás létezik a hang irányítására, és közvetítésére a hallgatóság számára. Például létezik egy eljárás, amely extrém nagy hangnyomású ultrahangok segítségével irányítja a hangsugarat. Ezek az eljárások tévesnek bizonyultak, mivel nem alkalmasak az eredeti hangkép megőrzésére.

A PanBeam eljárásának tudományos felismerése nem újdonság. Az eredeti felfedezés az 1920-as években már rendelkezésre ált, azonban abban az időben még nem volt elérhető a szükséges technológia az alkalmazásához.

Az egymásra lapolt hangforrások kivitelezése megoldható, ha függőlegesen egymás alatt szorosan hangszórókat építünk a hangszóró testébe. Az így kapott kialakítással a hang széles frekvenciatartományban irányíthatóvá válik. Minél hosszabb ez a sor, annál alacsonyabb frekvenciákon válik befolyásolhatóvá a sugárzás iránya.

Amennyiben minden hangszórót a sorban külön elektromos kontrolerrel látunk el, befolyásolni tudjuk a hangfal iránykarakterisztikáját, így az igényeknek megfelelően szabályozhatjuk a hangsugarat. Ez a bonyolult és összetett eljárás szükséges a kívánt eredmény eléréséhez, különösen akkor, ha szükséges az iránykarakterisztika változtatása.


A hangsugárzás irányítása


A Technologia

A PanBeam termékcsoport az alábbi technológiákat tartalmazza:

  • DSP-kontroller
  • Digitális átvitel
  • Hálózati technológiák
  • Extra könnyű konstrukció

A PanBeam híres a kicsi, hangos, kompakt, és vékony kialakításáról. Ellentétben a hagyományos line array PA-rendszerekkel, egy átlagos képzettségű személyzet is képes a telepítésére. A hagyományosnál jóval könnyebb kivitel, és az egyszerű installálás miatt a PanBeam népszerű a gyakorlott szerelők között is. A PanBeam fejlesztője a Pan Acoustics.


A Pan Acoustics
A Pan Acoustics céget 2002-ben alapították, azóta vezető szerepet tölt be a digitális hangfeldolgozás területén. A Pan Acoustics célja, hogy hasznosítsa az új technológiákat, melyeket átültetve az alkalmazásokba piacképes vezetéknélküli akusztikus rendszereket hozzon létre. Folyamatos innovációs terveibe tartozik, hogy a saját fejlesztésű eljárásaival kiemelje termékeit a piac más szereplői közül.

A Pan Acoustics birtokában van a fejlesztési területének széles ötlettára , DSP, vezetéknélküli megoldások, szoftver programozás, mikrokontroller és hardverfejlesztés területén, mely a legmegfelelőbbé teszi ezen termékek előállítására.


A különbség

Más hasonló termékekkel összehasonlítva találtunk egy mérhető és akusztikusan meghatározható különbséget. A PanBeam messze a legkönnyebb modell az irányított hangrendszerek színterén továbbá a legjobb energiaigényű az alacsony készenléti áramfelvétele miatt.

A rendszer hangsugárzók formájukban letisztult, az európai szabványoknak teljesen megfelelő, garantált minőségű termékek. Az összes PanBeam termék 100%-ban tesztelt berendezés.

A precíz hangvisszaadás minősége különleges élményé teszi a PanBeam rendszer hallgatását a laikusok számára is.


A Felismerés

A PanBeam bemutatja, hogyan lehet precízen irányított hangnyalábot létrehozni

Gyere a PanBeam világába, és bizonyosodj meg róla, hogy ez egy egyszerű vezérléssel könnyen kontrolálható rendszer, és tényleg működik!

 
 
vissza
 
 

Termékek
 

PanBeam gyári weboldal
 

vissza az előző oldalra
 

HírekArchív hírekCéginfóTermékekÁrlistákSzervizKarrierGaranciaregisztrációAAG csoport

© 2007-2015 - AUDMAX Kft.