terméktérképkapcsolat
  Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
 
vissza a kezdőlapra
Ajánlat
TermékekL-Acoustics
Termékcsoportok
Bemutatkozik az L-Acoustics
 

1984 óta az L-ACOUSTICS piacvezető a hangrendszerek terén: az L-ACOUSTICS rendszerek magas színvonalat képviselnek, és a felhasználási területek széles skálájára alkalmasak, mint pl: touring célok, fixen telepített rendszerek, speciális rendezvények, sport, színházi, TV vagy akár opera hangosítása...
Technológiai fejlesztései folytán az L-ACOUSTICS számtalan kíhívásra talált megfelelő megoldást a a hangtechnika egy szegmensében, a pro audio piacon. A 100 fős rendezvényektől akár a 100,000 néző felettiekig az L-ACOUSTICS termékskálájában könnyen találhat egyszerűen használható, technikailag tökéletes, elfogadható árú és elegáns „választ” a hangtechnikai feladatok széles skálájára.

Filozófia

Az L-ACOUSTICS a megalapításától fogva a legújabb megoldásokat kínálja a régóta fennálló hangtechnikai problémákra. AZ L-ACOUSTICS márkanév garancia arra, hogy a termék a lehető legváltozatosabb feladatok megoldására alkalmazható. A termékpaletta viszonylag kevés modellből áll, de mind a lehető legszélesebb körű felhasználásra alkalmas.
Az L-ACOUSTICS tervezőmérnökei a precíz tudományos elveket kombinálva kiterjedt terméktesztekkel és egyedülálló modellezési módszerekkel alkotják meg a lehető legjobb végeredményt. Az L-ACOUSTICS termékskálája lassan, de fokozatosan fejlődik, meghagyva a szükséges időt ahhoz, hogy egy termék alaposan megtervezve, jól átgondolva végleges megoldásként kerüljön piacra.

Termékek

L-ACOUSTICS termékek: hangfalak, processzorok, teljesítményerősítők, függesztőrendszerek, szállításhoz szükséges kiegészítők.
A hangfalak 3 kategóriába lettek sorolhatók a felhasznált technológia szerint:

 • Wavefront Sculpture Technology (WST®) rendszerek:
  Egymáshoz tökéletesen illeszthető vonalsugárzó alapú rendszerek.
  Felhasználásuk lehet: touring, rendezvény, színház, sportesemény, nagyobb fixen telepített rendszerek...
  WST termékek: V-DOSC®, ARCS, dV-DOSC® és KUDO
 • Koaxiális hanfalak: Koaxiális elrendezésű kétutas hangszóróval szerelt hangfalak, melyek önmagukban is alkalmasak hangosítási feladatokra. A koaxiális hangfalakat az XT és az MTD sorozat tartalmazza.
 • Szubbasszus rendszerek: L-ACOUSTICS szubbasszus hangfalak kiegészítői a fenti rendszereknek, amennyiben ezt az adott felhasználás szükségessé teszi. Ezek: SB széria és a dV-SUB.

  Bármely hangfalcsaládhoz ajánlottak az L-ACOUSTICS hangfalaihoz fejlesztett L-ACOUSTICS LA-sorozatú teljesítményerősítők. A különböző hangfalakhoz vagy rendszerekhez gyári ajánlás alapján célszerű választani.

Eladási és „rental” politika

A teljes L-ACOUSTICS termékskála Európában készül, illetve néhány termék az Egyesült Államokban lévő leányvállalatnál, az L-ACOUSTICS US-nál. A termékek jelzése világszerte: L-ACOUSTICS, illetve Észak-Amerikában: L-ACOUSTICS US.

Az L-ACOUSTICS két különálló hálózatban szolgálja ki a vásárlók, illetve a „rental” cégek igényeit:

 • Az értékesítés a disztribútori hálózaton keresztül folyik, akik a „pro audio” területen dolgoznak. A disztribútor képviseli az L-ACOUSTICS céget az adott országban mind eladás, mind technikai támogatás szintjén. Az eladói hálózat partnerei közé tartoznak a hangosító cégek, illetve a fixen telepített hangrendszerekkel foglalkozó építészeti cégek csoportjai.
 • V-DOSC hálózat: V-DOSC hangrendszer használatára specializált hangosító cégek. Ezen partnerek együttműködnek a többi hasonló rental céggel, illetve a rendezvények vezetőivel. Nemzetközi szinten a mai napig hozzávetőlegesen 4,500 V-DOSC hangfal dolgozik körülbelül 100 rental cégnél, melyek a V-DOSC hálózat tagjai. Ennek a politikának köszönhetően az L-ACOUSTICS név egyedülállóan konzisztens minőséget jelent a nemzetközi hangosítási szakmában.

Az L-ACOUSTICS termékek több mint 40 országban vannak jelen világszerte. A legnagyobb elfogadottságot és fejlődést jellemzően Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában tapasztalhatjuk. Új üzleti partnereink – mára már minden kontinensen - igen gyors fejlődésről adnak számot.

Cégtörténet

1984 szeptember - Dr. Christian Heil, fizikus, hobbiból hangtannal foglalkozik, megalapít egy elektro-akusztikai mérnökséget C. HEIL. TEA néven, amit később átnevez L-ACOUSTICS-ra.

1985 - L-ACOUSTICS bemutatja a több, azonos közép-magas hangsugárzó egymás mellé helyezhetőségének tökéletes differenciálegyenlet-megoldását a magas frekvenciákra vonatkozóan. A cég első hangrendszerét "Incremental"-nak (differenciál) nevezték el.

1986 – A cég bemutatja a méhsejt-cellás ("honeycomb sandwich") technológiájú szubwooferét (1995-ig volt gyártásban).

1989 – A studio-monitor alkalmazások ötletén alapulóan bemutatják az első élőhangosításra tervezett koaxiális rendszert, ami egy 15" mélyhangszóró és egy 2"-os kompressziós driver-ből állt. Az MTD115 volt az első az MTD szériából, sokoldalúsága tette jól ismertté.

1992 – Több év munkájával sikerül megalapozni a „Wavefront Sculpture Technology” (WST) elméletét, amely meghatározza a több, egymással összefűzve használt (stackelt vagy riggelt) hangfalból álló szélessávú rendszerekre vonatkozó működési követelményeket. Szabadalmi oltalom alá kerül a DOSC® hangterelő, amely teljesíti a WST öt kritériumát.

1993 május – Bemutatásra kerül az L-ACOUSTICS V-DOSC rendszer, amely teljesíti WST követelményeket.

1994 - A V-DOSC NETWORK indulásának az éve, a V-DOSC rendszer belép a rental piacra. Az első együttműködő partnerek Franciaországból és Svédországból jelentkeznek. Ezt követően a V-DOSC NETWORK gyors fejlődésnek indul először Európában, majd más területeken is, mint az Egyesült Államok és Japán.

1994 október – Megalapul az Észak-amerikai L-ACOUSTICS US leányvállalat.

1995 március - Az L-ACOUSTICS bemutatja az ARCS rendszert, mint egy lehetséges variációját a WST feltételek megoldásának. Az ARCS ezzel demonstrálta azt, hogy interferenciamentesen megoldható a trapéz kabinetes hangfalak cluster-ben történő használata.

1998 – L-ACOUSTICS bemutatja a 115FM lábmonitort, amely ötvözi a nagyobb teljesítményt, a koaxiális elrendezést és a pontos irányítottságot.

1999 – Az L-ACOUSTICS bemutatja a dV-DOSC rendszert. A kisméretű hangfalak a WST technológia szerint készültek, a fix installációs piacot megcélozva.

2001 – Elkészül a dV-SUB, az új generációs szubbasszus, és az MTD108a, az MTD széria legújabb darabja, folytatva a koaxiális technológia vonalát.

2002 február – Az L-ACOUSTICS átköltözik az új iroda-műhely komplexumába.

2002 szeptember – az L-ACOUSTICS bemutatja az új XT koaxiális sorozatot, valamint a felújított MTD szériát. Szintén bemutatásra kerül az SB 118 sáváteresztő szubbasszus.

2003 október – „ARRAY2004”, Excel táblázat, installációs segítség V-DOSC és dV-DOSC telepítéshez.

2004 április – Bemutatásra kerül a 115XT HiQ színpadi monitor. Precíz, nagy teljesítményű: a 115XT HiQ ideális olyan monitorozási helyzetekben, ahol nagy hangnyomás szükséges.
Szintén ez alkalommal kerül bemutatásra a SOUNDVISION szoftver: 3D-s akusztikai szimulációs szoftver, kifejezetten L-ACOUSTICS termékekhez, WST és koaxiális technológiájú hangfalakhoz.

 
 
vissza
 
 

Konstans görbületű WST rendszerek

Állítható görbületű rendszerek

Koaxiális hangfalak

Szubbasszus hangfalak

Processzált erősítők

Soundvision
 

Archív termékek

L-Acoustics gyári weboldal
 

vissza az előző oldalra
 

HírekArchív hírekCéginfóTermékekÁrlistákSzervizKarrierGaranciaregisztrációAAG csoport

© 2007-2015 - AUDMAX Kft.