terméktérképkapcsolat
  Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
 
vissza a kezdőlapra
Ajánlat
AudmaxHírek
Képviseletek

Audio-Technica mikrofonok a GRAMMY Awards Show-n, immár tizenötödik éve

2012-02-17
 

Mint az elmúlt tizenöt évben minden alkalommal, idén is fontos szerepet töltöttek be az Audio-Technica mikrofonjai a zeneipar legnagyobb ünnepén, a GRAMMY Awards Show-n.

 
Február 12-én, a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 54. GRAMMY díjátadó gálán számtalan különböző műfaj számos előadója használta az Audio-Technica által biztosított, több mint 250 mikrofon valamelyikét.

Az Artist Elite 5000-es sorozatú UHF vezetéknélküli mikrofont használó művészek között volt az A-T endorzer Jason Aldean és a Beach Boys.  Aldean az AEW-T6100 hiperkardioid dinamikus kéziadót használta szólóénekre, a Beach Boys produkció pedig AEW-T5400 kardioid kondenzátor és AEW-T6100 dinamikus mikrofonok kombinációját használta a vokálokra.
 
 

A backline mikrofonszettben igen sokféle vezetékes A-T mikrofon dolgozott, többek között további AE5400-asok a háttérvokálokon, kürtökön és Leslie-n; ATM350 kardioid csiptetős hangszermikrofon a vonósokon; AE5100 a lábcinen és a ride-on; AT4050 multikaraktaerisztikás stúdiómikrofon overhead-ként; AT4081 ribbon mikrofon és további AT4050-ek a gitárládákon.

A hangrendszert az ATK AudioTek biztosította Ron Reaves és Mikael Stewart front hangmérnökökkel. A helyi hangosítást Leslie Ann Jones, a Producers & Engineers Wing of The Recording Academy prominens képviselője felügyelte.

A közvetítést az M3 (Music Mix Mobile) cég végezte Eclipse és Horizon közvetítőkocsijaival, melyekben John Harris és Eric Schilling keverték a zenét, míg Tom Holmes felelt a teljes bradcast mixért.

Az adáshangot Phil Ramone és Hank Neuberger felügyelték, akik szintén a Recording Academy Producers and Engineers Wing vezetői. Michael Abott audio koordinátorként működött közre, Joel singer  az M3 Eclips kocsi főmérnöki, míg Mark Linett a Horizon főmérnöki feladatait végezte. A CBS a legmagasabb minőségű HDTV adást állította elő az otthoni nézőknek 1080 soros képfebontással és 5.1-es surround hangzással. A formátum hangzásbeli igényeinek és lehetőségeinek kiszolgálására a hangmérnökök Audio-Technica mikrofonok széles választékaát alkalmazták.

A GRAMMY Award gála maga is széleskörű szakmai elismerést tudhat magáénak, ahogy folyamatosan emeli a broadcast szórakoztatás mércéjét. Az EMMY-díjas produkció volt az első főbb díjátadó show HDTV közvetítéssel és 5.1-es hangzással, és mindig az iparág legfejlettebb technológiájú, legmagasabb minőségű eszközeit használta fel az előadásokhoz.

 
 
Forrás: ProsoundWeb, Feb. 13, 2012, by PSW Staff
Fordított: Zöld Zsolt
 
 
vissza
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 

 
 
 
 
 

 

HírekArchív hírekCéginfóTermékekÁrlistákSzervizKarrierGaranciaregisztrációAAG csoport

© 2007-2015 - AUDMAX Kft.